Kuvaamassa synttäreillä

IMGP8583

Minulla ei ole paljoa kokemusta tapahtumakuvaamisesta, joten kun sain kutsun kaverini synttäreille, niin päätinpä napata kameran mukaani.

Monissa tapauksissa juhlapaikkojen valaistus on kaikkea muuta kuin hyvä valokuvaamiseen. Yleensä on hämärää (tunnelmallista sanovat), ja niin oli tässäkin tapauksessa, joten otin mukaan myös salaman. Minulla on suhteellisen vanha kamera (Pentax K20D) ja en tiedä oikein miten se käyttäytyy korkeilla ISO-herkkyyksillä, joten ajattelin salaman tulevan tarpeeseen.

Syntymäpäivät olivat erään koulun juhla/liikuntasalissa, jossa onneksi oli valkeat seinät ja katto, joten pystyin heijastamaan salaman niiden kautta. Salama oli kiinni kamerassa ja TTL-tilassa. Muutaman testikuvan jälkeen sain mieleiseni asetukset kameraan ja kuvailin aina jotain mielenkiintoista nähdessäni tai muistaessani. En täysin keskittynyt kuvaamiseen, sillä olin juhlissa vieraana, en kuvaajana.

Juhlissa oli myös bändi ja DJ, joilla oli lavalla kaikenlaista valokalustoa. Salamalla kuvatessa nuo valot eivät olisi näyttäneet miltään, joten nostin ISOa ja kuvasin ilman salamaa. Välillä jouduin nostamaan ISOn 1600:aan ja myöhemmin käsitellessäni kuvia havaitsin, että noinkin korkea herkkyys ei ollut ongelma. Aika hyvin vanhallakin kameralla.

Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen kokemukseen ja lisäksi sain kourallisen mainioita kuvia.

Ps. kuva yllä ei ole juhlista, sillä en tässä viitsi julkaista kuvia yksityistilaisuudesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s