Valotusmittari

Ostin valotusmittarin. Tähän epätavalliseen ratkaisuun päädyin käymäni studiovalaisukurssin päätteeksi. Lisävakuudet hankintaani tulivat Frank Doorhofin blogista, jossa hän kertoo valotusmittarin eduista ja antaa hyviä käyttövinkkejä.

Oston kohteeksi valikoitui Sekonic L-308S ja tänään sain ko. laitoksen käsiini. Hetihän sitä piti pystyttää valot ja kokeilla, miten mittaus sujuu. Nalle tuoliin kuvan kohteeksi ja yksi salama 45-45-45 metodilla päävaloksi ja toinen salama taustaa valaisemaan. Ja ei muutakun mittaamaan. Päävalon mittasin ja säädin aukolle f8 ja taustan tästä heijastavalla mittausasetuksella kolme aukkoa yli (jotta saa valkean taustan), eli f22. Ensimmäinen testikuva ja valotus täysin kohdallaan! Uskomatonta. Vanhalla metodillani, eli testikuva ja sitten vilkaisu kamerasta, valon säätö, uusi testikuva, valon säätö, jne…, olisin saanut ottaa helposti puolenkymmentä testikuvaa yhdellä valolla, saati sitten useammalla. Nyt yksi ainoa testikuva ja kaikki kohdillaan.

Ensikokemukset valotusmittarista siis hyvin positiiviset. Helpottaa minun elämää huomattavasti. Lisää käyttökokemuksia sitten, kun saan vähän lisää kokemusta laitten käytöstä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s